אם בעבר היה צורך לכבות את השריפה באמצעות דליי מים ששאבו מהבאר, שהרי היום קיימות טכנולוגיות משוכללות הרבה יותר. אחת הדרכים היא כיבוי במנדפים. המנדפים הם למעשה ארובות הגורמים לעשן לצאת החוצה. המנדפים משמשים לא רק במקרים של שריפה, אלא בחיי העבודה היום יומיים שבהם יש צורך לשמור על אוויר נקי, לדוגמה – במטבח של בית מלון. חברת י.מ.מ גילוי אש בע"מ מציעה מנדפים איכותיים אשר יכולים לשמור על חייכם בזמן אמת.
מתלבטים לגבי המערכת שברצונכם להתקין, אלה כמה דברים שכדאי לדעת על המנדפים:
כאשר אנו יודעים כיצד אפשר להתגונן מהשריפה, עלינו לתת את דעתנו גם לגורמים שיוצרים אותה. ראשית, כל אש זקוקה לחמצן כדי להתפשט. שנית, כאשר פורצת שריפה יש צורך להרחיק אותה מחומרים דליקים כמו שמנים, עץ, גז או חומרי ניקוי דליקים. ולבסוף, האש צריכה להיווצר בטמפרטורה מסוימת, טמפרטורה גבוהה שאליה גם רגישה המערכת לכיבוי במנדפים. מעבר לכך, חשוב לזכור כי האש היא ידיד, אם זוכרים לשמור עליה ועל הסביבה מפניה. לא יודעים מתי בדיוק התגלתה האש, אך משערים שהיה זה האדם הקדמון שגילה אותה במקרה והחל להשתמש בה, אולי כתוצאה מפגיעת ברק בענפים יבשים או בצמחים.
מעוניינים להתקין מערכות כיבוי במנדפים? כאשר אנו מדברים על מנדפים, הכוונה היא לארובות שמטרתן לקלוט את העשן ולהוציא אותו החוצה. למעשה, בכל מטבח של מסעדה או רשת מזון מהיר יש כיום מנדפים המותקנים מכל התנורים ובאזור הבישול והטיגון. אלה חיוניים לא רק לניתוב העשן החוצה אלא גם לשמירה על הבריאות של העובדים במקום ועל הריחות המתנדפים עם העשן החוצה במקום להתפזר בחלל סגור ולגרום למחנק וקשיי נשימה לעובדים וללקוחות. חברת י.מ.מ גילוי אש בע"מ עובדת עם מסעדות רבות ובמקומות נוספים שבהם מותקנים מנדפים שמטרתם להוביל עשן ממקור אחד לאוויר הצח ומתקינים מערכות כיבוי במנדפים על מנת להציל חיים.
חשוב שתבינו – מטבח כולל בדרך כלל גז, שמן וחומרים דליקים נוספים. בשל כך התלקחות של אש במקום והתפשטות מהירה שלה עשויה לגרום לפיצוץ של מיכל גז, של מטגנות השמן, של התנורים ועוד. מדובר בסכנת חיים של ממש ועל כן מערכות אלה המופעלות באופן אוטומטי כשהן מזהות שריפה יכולות להציל את החיים של כל מי שנמצא במקום.
לפרטים נוספים ובדיקת המערכות הנדרשות בעסק שלכם אתם מוזמנים ליצור עמנו קשר באתר או בטלפון ואנו נשמח להגיע ולבצע את ההתקנה הנדרשת ברמה הגבוהה ביותר.
אם בעבר הרחוק כיבוי שריפות היה תהליך ארוך שדרש את ההירתמות של כל בני הקהילה על מנת לשאוב מים מהבאר ולהעבירם בדליים למקום האירוע. כיום כיבוי שריפות היא פעולה שבעזרת בטכנולוגיות מתקדמות מאוד ויכולה להיות תגובה אוטומטית לכל אינדיקציה לשריפה. אחת הדרכים המקצועיות ביותר לכיבוי שריפות היא כיבוי במנדפים, והיא מתאימה למגוון רחב של מיקומים. כיבוי במנדפים מסתמך על ארובות גדולות אשר מאווררות את חלל החדר ושואבות את העשן אל האוויר הפתוח. במהלך שגרת היומיום כיבוי במנדפים מסייע בעברו חללים מסחריים גדולים כמו למשל למטבחים ומסעדות כך שיש שימוש למערכת גם כאשר אין שריפה. מערכת מדפים יכולה להתאים למי שרוצה ליצור חלל משוכלל ומקצועי אך גם בטוח מאוד לעבודה.
כמו כל מערכת כיבוי אש גם למערכת כיבוי במנדפים יש יתרונות רבים, וביניהם ניתן למצוא:
כאשר אתם מקימים מסעדה חדשה קשה מאוד להחליט מה יהיו אמצעי כיבוי אש הטובים ביותר, שיתנו את התפוקה הטובה ביותר. יחד עם זאת חשוב להבין שהשימוש במידע דפים יכול להקל מאוד על חייהם של העובדים במטבח, והוא מאפשר סביבת עבודה בטוחה יותר גם בשגרה אך גם בחירום. כך שהתקנת מערכות כיבוי במנדפים היא החלטה שיכולה להיות החלטה מצילת חיים בהסתכלות לטווח ארוך ואתם רוצים לבצע אותה בחוכמה לטובת כל העובדים שלכם. צרו קשר עם חברת י.מ.מ גילוי וכיבוי אש והבטיחו את רמת הבטיחות הגבוהה ביותר מפני סכנות האש.
מערכת כיבוי למנדפים מונעת בעת דליקה פגיעה אפשרית בכוח האדם ובלקוחות, נזק למכשירי הבישול ואובדן רווחים עקב הפסקת פעילות וזאת באמצעות 24 שעות של הגנה רצופה המבוססת על גילוי, כיבוי למנדפים וחיסול מידי של אירוע הדליקה באמצעות נוזל כימי המדכא את הדליקה ומונע הצתה מחדש. מנסים להקדים תרופה למכה ורוצים למנוע אסון מבעוד מועד? חברת ימ.מ גילוי וכיבוי אש הינה חברה מקצועית, מנוסה ובקיאה בכל תחומי הבטיחות ובייחוד בתחום כיבוי האש.
מערכת כיבוי למנדפים הינה מערכת חשובה ביותר שיכולה למנוע סכנה ממשית. התפקיד העיקרי של מנדפים הוא לסלק עשן וריחות חזקים של טיגון מחלל מסוים. השימוש במנדפים נפוץ בעיקר במטבחים גדולים כגון מטבחי מסעדות, בתי קפה, בתי מלון, בתי אבות, מפעלים גדולים בתעשייה ועוד. המנדפים מסלקים גם חומרים שונים שעלולים להיות דליקים. כאשר נוצרת הצטברות גדולה של שומן בקצוות המנדפים הם עלולים להתלקח ויש סכנת שריפה. כדי למנוע את הסכנה ולשמור על תקינות המנדפים יש כמה פעולות שיש לבצע.
אחת הפעולות החשובות היא הפעלת מערכת כיבוי אש אוטומטית, בנוסף למערכת זו חשוב לנקות היטב ובאופן יסודי את המנדפים אחת לשלושה חודשים עד חצי שנה, בהתאם לתדירות השימוש בהם. גם שימוש תדיר בשמן שמצטבר על דופן המנדפים יכול להתלקח ולגרום לדליקה.
חשוב לדעת שאם הארובות והמנדפים נסתמים יש בכך סכנה ממשית לחיי אדם. כיום בתי עסק רבים בתחום ממכר המזון מחויבים לעמוד בתקנות רישוי עסקים, על מנת לעמוד בתקנות הנדרשות יש צורך באישור מכבי אש לגבי תקינותן של מערכות לכיבוי אש.
חברת ימ.מ גילוי וכיבוי אש מתמחה בהתאמה והתקנה של מערכות גילוי וכיבוי אש, זאת הן בעבור עסקים מכל התחומים והן בעבור אנשים פרטיים. חברתנו שמה דגש על איכות מוצריה וזאת מתוך רצון לספק בעבור כל לקוח ולקוח את המערכת אשר תשמור על בטחונו ותגן על הרכוש שלו. צרו קשר כבר היום ונשמח לעמוד לשירותכם ולספק את המענה והמידע לו אתם זקוקים בנוגע למערכות השונות.
למה מיועדת מערכת כיבוי אש למנדפים?
המערכת מיועדת לכיבוי אש במטבחים תעשייתיים בהם הסיכון לדליקה גבוה במיוחד, לאור השומנים המצטברים על גבי הציוד במטבח שעלולים לבוא במגע עם להבה גלויה (למשל בשימוש בגריל או במחבתות ווק) וליצור התלקחות.
האם חייב להתקין מערכת כיבוי למנדפים במטבח תעשייתי?
כן. בגין הסיכון הגבוה בהתקלחות ופריצת שריפה הקיים במטבחים חובה להתקין מערכת כיבוי במנדפים וזאת בהתאם לדרישות התקן הישראלי.
מדוע לבחור בחברת י.מ.מ גילוי וכיבוי אש?
י.מ.מ גילוי וכיבוי אש היא חברה להתקנת מערכות כיבוי וגילוי אש מומחית בתחום ובעלת ניסיון רב באספקת פתרונות ושירותים למניעה, כיבוי וגילוי אש הן במגזר הציבורי והן במגזר הפרטי.